Redakce posilovala tým i břicha
Po prázdninové přestávce, kdy všichni redaktoři odpočívali a nabírali nové síly, se na oslavu zahájení nové mediální sezóny vyjelo na ffaktí výlet. Před ostatními novináři, a tedy i konkurencí, jsme se schovali na Martinovu chalupu na úpatí Vysočiny. A protože nám počasí přálo, jídlo bylo vynikající a všichni sršeli vtipem, nebylo tedy zarážející, že se čas návratu posunul ze soboty na neděli.
Takže jsme grilovali, popíjeli a debatovali hlavně o nově připravovaném říjnovém čísle FFaktu, probrali jsme všechno ze zákulisí i předkulisí časopisu, fakulty i univerzity. Na přetřes přišel i stav kolejí nebo kouření na FF – možná témata čekající na zpracování. Živelně se též vymýšlely otázky do interview s děkanem.
Ale abychom se jen nezabývali intelektuálními otázkami a nezatěžovali mozky, rozdělil nám Martin, jako správný šéf, úkoly a sami jsme si tedy vařili, rozžhavovali uhlíky na grilování, řezali a štípali dříví. A protože byl ideální čas na houby, každý jsme si vzali košíček a vyrazili jsme. Z lesa jsme ale museli utéct, v jednu chvíli jsme se ocitli v obklíčení a když jsme přesilu hub překonali a všechny je vysbírali, přímo nám kypěly košíky. O zábavu jsme tedy do večera měli postaráno: houby, houby, houby. A když jsme večer zavírali oči, viděli jsme zase jen houby. Ovšem na talíři byly k nezaplacení.
Takto příjemně strávený víkend je důkazem, že práce v redakci FFaktu nemusí být jen honění se za informacemi a prostresované předuzávěrkové dny. Rozhodně to také nebyla poslední akce a my doufáme, že se té další zúčastní daleko více starých, ale i nových kolegů.
Pět košíků hub za necelou hodinu? V dobrém týmu žádný problém!
Redakce totiž dokáže spolupracovat nejen při tvorbě časopisu…
Houby, houby, houby.
Výsledek odpoledního snažení? Výborná houbová polévka!
Grafik Tomáš a šéfredaktor Martin se nebojí ani tvrdé práce
Zatímco kluci pracují, sličné bohemistky si užívají intelektuální seanci s knihami
Šéf časopisu by se jistě uplatnil i jako šéfkuchař…
(foto: mk,mb)